Info-Rhodos.nl


Reisinformatie Rhodos

Main Page Content:

Ad Google

Rhodos Bezienswaardigheden

Rhodos Stad

De oude stad van Rodos staat op de lijst van het Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft vele bezienswaardigheden waaronder de Mandraki haven, het Grootmeesterpaleis van de Orde, de markt.
Rhodos Stad

Lindos

Lindos is een stad en archeologische plaats op het eiland Rhodos (Rodos) en ligt ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Rhodos Stad. Lindos is het toeristische trekpleister, een stad met smalle stegen, witte huizen en prachtig binnenplaatsen. Boven de moderne stad rijst de Akropolis van Lindos. deze biedt een spectaculaire uitzicht op de omringende havens en kust.
Lindos

Kamiros

Kamiros ligt ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Rhodos Stad. Door een aardbeving is de stad in 142 na Christus vrijwel volledig verwoest. De opgegraven overblijfselen van de stad geven een goede indruk van het leven in de Oudheid. Te bezichtigen zijn onder andere de tempel van Appolo, de tempel van Athena en diverse altaren.
Foto van Kamiros Rhodos


De Vlindervallei

Petaloudes of de Vlindervallei is vernoemd naar de vlindersoort de gestippelde harlekijn, die in de maanden juni, juli en augustus naar de vallei komt om er te paren. De vlinders worden naar de vallei aangetrokken door bomen die een vanilleachtige hars uitscheiden.
De vallei is ook een prachtige plek om er te wandelen vanwege de rustige en mooie natuur met beekjes en watervallen. Hou wel rekening met een stevige wandeling en trek dus goede wandelschoenen aan.
Bovenaan de vallei ligt het Moni Panagia Kalopetra klooster. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Rhodos. Aan de ingang van de vallei ligt het Biologisch Museum van Rhodos.Rhodos hoogtepunten

 • De oude stad van Rhodos met een mooie haven, oude middeleeuwse kasteelmuren en zeven stadspoorten
 • De stad Lindos met witte huizen, indrukwekkende stadsmuren en een prachtige akropolis
 • Kruisvaarderskasteel bij de plaats Monolithos
 • Kritinia Kasteel
 • Kalithea, mineraalbronnen met genezende werking
 • De vallei van Pataloudes of de Vlindervallei
 • De zeven bronnen in de buurt van het dorp Kolymbia
 • Ruines van de historische stad Rhodes op de helling van de berg Agios Stephanos (ook wel Monte Smith genoemd)
 • Het Byzantijnse Klooster uit de 14e eeuw op de berg Tsambika
 • Het eiland Prasonissi voor de kust van Rhodos
 • Uitstapje naar de eilanden Kos of Samos


Links
Main site navigation end
-

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Lastminute Nu supervoordelig naar Rhodos. Boek veilig en snel op Tui.nl!Rhodos met Thomas Cook Zonvakanties naar Rhodos.Eilandhoppen Griekenland Vakantie naar de Griekse Eilanden. Bezoek Rhodos, Kreta en meer.Jongerenvakantie Griekenland Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie.Vliegtickets Rhodos Zoek en boek hier Goedkope Vliegtickets.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
Locale tijd - het weer

Tijd in RhodosHet weer in Rhodos

Het weer in Rhodos weersvoorspelling

- -

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Dejongintra Scherp geprijst bij DeJongIntra.nl. Zonvakanties Rhodos.Vakantie in Rhodos Ontdek Rhodos met Sunweb Vakanties.Zonvakantie Rhodos Vakantie naar Rhodos. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Rhodos Naar Rhodos? Groot aanbod, lage prijzen.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
 
- -

Vakantie Advertentie2a


Vakantie Advertentie2b