Info-Rhodos.nl


Reisinformatie Rhodos

Main Page Content:

Ad Google

Filerimos

Het klooster

Het klooster van Panagia Filerimos ligt op een heuvel boven Ialyssos, ongeveer 10 kilometer van Rhodos Stad. Het klooster is gewijd aan de heilige Maria, de bron van het leven.
De architectuur van het klooster verschilt veel van de andere kloosters in Griekenland. Het klooster van Filermos is gebouwd van steen in een Gotische stijl, op de plaats van een daarvoor een Byzantijns klooster heeft gestaan.

Het klooster is in de 15de eeuw gebouwd door de Ridders van Heilige Johannes, die het eiland in die tijd hadden veroverd. in het klooster was het heilige icoon van de maagd Maria die de ridders waarschijnlijk uit Jeruzalem naar Rhodos hadden meegebracht. Toen de Ottomanen in 1523 het eiland veroverden, verlieten de ridders het eiland en namen het icoon mee.
Na een rondreis via Italie, Malta, Frankrijk en Rusland is het icoon tegenwoordig in het Nationale Museum van Montenegro.

In het gebied rondom het klooster zijn de ruines van een doopkapel in de vorm van een kruis, de overblijfselen van het Oude Ialysos en een ondergrondse kerk van de Heilige George die dateert uit de 14de eeuw. Vanaf het Filerimos klooster begint ook de weg naar Golgothas. Bovenaan deze weg staat op een heuvel een reusachtig kruis, terwijl aan de zijkant van de weg gravures zijn die de hartstocht van Christus verbeelden.


Foto's van Filerimos


Het klooster van Filerimos
Filerimos Klooster

Links
Main site navigation end
-

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Lastminute Nu supervoordelig naar Rhodos. Boek veilig en snel op Tui.nl!Rhodos met Thomas Cook Zonvakanties naar Rhodos.Eilandhoppen Griekenland Vakantie naar de Griekse Eilanden. Bezoek Rhodos, Kreta en meer.Jongerenvakantie Griekenland Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie.Vliegtickets Rhodos Zoek en boek hier Goedkope Vliegtickets.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
Locale tijd - het weer

Tijd in RhodosHet weer in Rhodos

Het weer in Rhodos weersvoorspelling

- -

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Dejongintra Scherp geprijst bij DeJongIntra.nl. Zonvakanties Rhodos.Vakantie in Rhodos Ontdek Rhodos met Sunweb Vakanties.Zonvakantie Rhodos Vakantie naar Rhodos. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Rhodos Naar Rhodos? Groot aanbod, lage prijzen.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
 
- -

Vakantie Advertentie2a


Vakantie Advertentie2b