Info-Rhodos.nl


Reisinformatie Rhodos

Main Page Content:

Ad Google

Rhodos Informatie

Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos ligt in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, 21 kilometer voor de kust van Turkije. Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Op heel Rhodos wonen meer dan 120.000 inwoners. Rhodos heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

Het eiland Rhodos is rijk aan cultuur, historie, authentieke dorpen, prachtige natuur en schitterende stranden. Met verschillende interessante excursies kun je het eiland verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje duiken of een bezoek brengen aan de vlindervallei. Een excursie die je zeker niet mag missen is een bezoek aan het sfeervolle witte dorpje Lindos met zijn beroemde Akropolis.
Naast de mooie stranden staat Rhodos ook bekend om zijn gezellige uitgaansleven. Heerlijk genieten op één van de vele terrasjes, lekker uit eten en 's avonds stappen in een van de discotheken. Hiervoor kun je terecht in de bekende badplaatsen Trianda, Ixia, Kallithea, Faliraki en Rhodos Stad. Deze liggen aan de noordkust van het eiland.

Voor een strandvakantie is Rhodos de ideale vakantiebestemming in de maanden juni, juli, augustus en september. Wil je naar Rhodos om het eiland te verkennen dan zijn april, mei en oktober hiervoor de beste maanden.


Rhodos algemene reisinformatie

Geografie van Rhodos

Rhodos ligt in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, 21 kilometer voor de kust van Turkije.
Rhodos Geografie en kaart

Het weer en klimaat in Rhodos

Rhodos kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte, maar natte winters.
het weer en klimaat in Rhodos

Lokale tijd

Op het eiland Rhodos is het 1 uur later dan in Nederland, zowel in de zomertijd als in de wintertijd.

Taal

De officiele taal op Rhodos is het Grieks. In de meeste toeristische plaatsen spreekt men ook Engels.

Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Rhodos is de Euro.
In de meeste steden en badplaatsen op Rhodos kun je geld pinnen. Vooral in de toeristische plaatsen kun je ook terecht met de credit card.

Paspoort en visum

Om Rhodos binnen te komen heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Rhodos zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of er voor je vakantie in Rhodos reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl

Veiligheid

In het algemeen kun je in Rhodos veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Rhodos, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Rhodos verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Rhodos vind je op: Reisadvies Griekenland

Leidingwater

Het leidingwater op Rhodos is volledig drinkbaar. Het komt rechtstreeks van de bronnen in de bergen.

Telefoneren

Vanuit Rhodos: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0030.

Elektriciteit

In Rhodos is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Ook de stopcontacten zijn gelijk aan die van Nederland. Je hoeft dus geen speciale adapter of wereldstekker aan schaffen.

Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.

Bagage

Wat je op vakantie naar Rhodos meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl

Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Reisverzekering

Links
Main site navigation end
-

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Lastminute Nu supervoordelig naar Rhodos. Boek veilig en snel op Tui.nl!Rhodos met Thomas Cook Zonvakanties naar Rhodos.Eilandhoppen Griekenland Vakantie naar de Griekse Eilanden. Bezoek Rhodos, Kreta en meer.Jongerenvakantie Griekenland Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie.Vliegtickets Rhodos Zoek en boek hier Goedkope Vliegtickets.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
Locale tijd - het weer

Tijd in RhodosHet weer in Rhodos

Het weer in Rhodos weersvoorspelling

- -

Vakantie Advertentiea

-

Vakantie Advertentieb

 

Rhodos Dejongintra Scherp geprijst bij DeJongIntra.nl. Zonvakanties Rhodos.Vakantie in Rhodos Ontdek Rhodos met Sunweb Vakanties.Zonvakantie Rhodos Vakantie naar Rhodos. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Rhodos Naar Rhodos? Groot aanbod, lage prijzen.-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
 
- -

Vakantie Advertentie2a


Vakantie Advertentie2b