Info-Rhodos.nl


Reisinformatie Rhodos

Main Page Content:

Ad Google

Lindos Rhodos

 

Lindos is een stad en archeologische plaats op het eiland Rhodos (Rodos), in Dodecanese Archipel van Griekenland. Het ligt aan de oostenkust van het eiland, ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Rhodos Stad. De fijne stranden van Lindos maken tot het een populaire toeristische vakantiebestemming.
Lindos ligt in een grote baai en kijkt uit op het vissersdorp en de kleine vakantieresort van Haraki. Lindos is het toeristische trekpleister van het eiland; smalle, met keien bestrate stegen en witte huizen met prachtig binnenplaatsen bedekt met zwarte en witte kiezelstenen.


Kasteel van Lindos Rhodos
Het kasteel van LindosBoven de moderne stad rijst de Akropolis van Lindos, een natuurlijke citadel waarvan de verdediging opeenvolgend door de Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Ridders van Sint John en de Ottomanen verder werd versterkt. De akropolis biedt een spectaculaire uitzicht op de omringende havens en kustlijn.
De beroemde Acropolis van Lindos is de meest bekende van alle archeologische vindplaatsen uit de Oudheid in de Dodekanese en trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers uit de hele wereld.
Een ruime arcade markeert het begin van een statige trap die leidt naar een hoger gelegen terras waarop de overblijfselen van propylaea uit de 5de eeuw voor Christus staan. Hieraan voorbij leidt de weg verder naar het heiligdom van Lindia Athena met zijn charmante amphiprostylon tempel uit de 4de eeuw voor Christus, aan de rand van de klif aan zee.

Baai van Lindos Rhodos
Lindos baai
Lindos bezienswaardigheden


Links
Main site navigation end
-

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Lastminute Nu supervoordelig naar Rhodos. Boek veilig en snel op Tui.nl!Rhodos met Thomas Cook Zonvakanties naar Rhodos.Eilandhoppen Griekenland Vakantie naar de Griekse Eilanden. Bezoek Rhodos, Kreta en meer.Jongerenvakantie Griekenland Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie.Vliegtickets Rhodos Zoek en boek hier Goedkope Vliegtickets.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
Locale tijd - het weer

Tijd in RhodosHet weer in Rhodos

Het weer in Rhodos weersvoorspelling

- -

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Dejongintra Scherp geprijst bij DeJongIntra.nl. Zonvakanties Rhodos.Vakantie in Rhodos Ontdek Rhodos met Sunweb Vakanties.Zonvakantie Rhodos Vakantie naar Rhodos. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Rhodos Naar Rhodos? Groot aanbod, lage prijzen.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
 
- -

Vakantie Advertentie2a


Vakantie Advertentie2b