Info-Rhodos.nl


Reisinformatie Rhodos

Main Page Content:

Ad Google

Tsambika Klooster

 

Het Byzantijnse klooster van Panagia Tsambika ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Rhodos Stad, tussen Kolymbia en Archangelos.
Het oude Tsambika klooster dateert uit de 14e eeuw en is bovenop de berg Tsambika gebouwd waar je een schitterend uitzicht over zee en de omgeving hebt.
Het is niet bekend wanneer het oude klooster is gesticht, maar wel dat het klooster in 1770 door een monnik opnieuw is opgebouwd. Sommige bronnen vermelden dat in de Oudheid op dezelfde plaats een altaar heeft gestaan dat gewijd was aan de godin Artmeis en waar dieren werden geofferd.
Het klooster is gebouwd in de typische Dodecanese stijl waarin ook de meeste kerken in dit gebied zijn gebouwd. Het dak heeft holle dakpannen en de vloer van de tempel en de binnenplaats zijn bedekt met kiezelstenen en schelpen, wat in die tijd zeer gebruikelijk was. Sommige iconen in het klooster dateren uit de 19de eeuw.

De naam van het klooster komt van het woord "tsamba" en betekent "vonk". Volgens de overlevering vond een lokale schaapherder, na het volgen van een waaklicht, een icoon van de helige Maria bovenop de klip, daar waar later het oude klooster werd gebouwd. Aan het icoon van Panagia Tsambika wordt toegeschreven dat het wonderen verricht, in het bijzonder voor kinderloze vrouwen. Daarom offeren vele vrouwen kinderpoppen aan het icoon van Panagia. Dit klooster wordt beschouwd als de beschermer van het eiland en vele bewoners van Rhodos, mannen en vrouwen, dragen daarom de naam Tsambikos of Tsambika.


Archangelos


Het dorp Archangelos ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Rhodos Stad aan de oostkust van het eiland. Na de val van Constantinopel in 1453 hebben de ridders die Rhodos sinds 1309 bezetten, een vesting (een soort Akropolis) bovenop een van de nabijgelegen heuvels van het dorp gebouwd om Rhodos te beschermen tegen een mogelijke invasie van de Ottomanen. Van deze kasteel van de heilige Johannes zijn nog ruines te vinden. Het dorp heeft een oude kern met smalle steegjes en witte woonhuizen met vaak blauwe deuren en kozijnen. Midden in het dorpscentrum ligt de fraaie, witte klokkentoren van het Sint Michael klooster.

Links
Main site navigation end
-

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Lastminute Nu supervoordelig naar Rhodos. Boek veilig en snel op Tui.nl!Rhodos met Thomas Cook Zonvakanties naar Rhodos.Eilandhoppen Griekenland Vakantie naar de Griekse Eilanden. Bezoek Rhodos, Kreta en meer.Jongerenvakantie Griekenland Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie.Vliegtickets Rhodos Zoek en boek hier Goedkope Vliegtickets.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
Locale tijd - het weer

Tijd in RhodosHet weer in Rhodos

Het weer in Rhodos weersvoorspelling

- -

Vakantie Advertentiea

 

Rhodos Dejongintra Scherp geprijst bij DeJongIntra.nl. Zonvakanties Rhodos.Vakantie in Rhodos Ontdek Rhodos met Sunweb Vakanties.Zonvakantie Rhodos Vakantie naar Rhodos. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Rhodos Naar Rhodos? Groot aanbod, lage prijzen.-

Vakantie Advertentieb

-

Vakantie Advertentiec

-

Vakantie Advertentied

-
 
- -

Vakantie Advertentie2a


Vakantie Advertentie2b